fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

Welke kleur verf kiezen voor jouw interieur?

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 19 februari 2019
| Tips
| 0

Wil je jouw huis graag een nieuw likje verf geven? Weet je al welke kleur(en) verf je zal kiezen? Een kleur verf kiezen om jouw living, slaapkamer of keuken te schilderen kan best moeilijk zijn. Een interieurarchitect kan je hierbij helpen, maar wat is daar de kostprijs van? Wij geven jou gewoon de beste tips hieronder, gratis en voor niets!

Ruimte aanpassen met kleur

Je kan je ruimte groter, hoger of lager doen lijken door de juiste kleuren te kiezen.

  • Een ruimte groter maken: lichte kleuren zullen meer ruimte creëren. Kies best ook één zelfde kleur voor jouw muren en voor jouw plafond. Wil je liever toch een contrast tussen beide, opteer dan voor de lichtste kleur aan je plafond.
  • Een ruimte hoger maken: om het gevoel van hoge plafonds na te bootsen, kies je best voor een lichtere kleur voor jouw plafond dan jouw muren. Probeer ook zo veel mogelijk verlichting in je plafond te verwerken, zoals met ingebouwde spots bijvoorbeeld. Verticale strepen op je muren, doen de ruimte ook hoger ogen.
  • Een ruimte lager maken: hoge plafonds zijn wel mooi maar kunnen wat ongezellig zijn, vooral in de slaapkamer of de living bijvoorbeeld. Kies in dit geval voor donkere kleuren voor jouw plafond. Horizontale accenten op je muren en hangende verlichting zal het ook aangenamer maken.
  • Een muur benadrukken: wil je graag een muur accentueren of doen opvallen in jouw interieur? Benadruk deze muur dan met een leuke accentkleur! Je kan ook met patronen of met materialen experimenteren.

Welke kleur kiezen?

De juiste kleur kiezen is niet zomaar jouw lievelingskleur kiezen. Naargelang de ruimte die je wil schilderen, bepaalt de kleur ook mede de sfeer van de ruimte. Rood mag misschien jouw lievelingskleur zijn; in de slaapkamer is dat bijvoorbeeld niet het beste idee. Wij geven jou hieronder een overzicht van kleuren en hun psychologische invloed:

  • Warme kleuren: (rood, geel en oranje bijvoorbeeld) zijn kleuren die je meer energie geven. Ideaal voor de keuken of de badkamer bijvoorbeeld.
  • De kleuren blauw, groen of lavendel zijn eerder rustgevende kleuren. Je kan ze dus kiezen voor je slaapkamer of je badkamer.
  • Bruin, zwart en wit zijn dan ideaal voor creatieve ruimtes of ruimtes waarin moet gewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan je bureau of aan de keuken.

Kleurstress

Kan je, zelfs na het lezen van deze tips, nog steeds niet kiezen? Geen paniek! Schilder jouw muren in een neutrale kleur en experimenteer eerder met gekleurde decoratie en accenten om jouw stijl te creëren. Have fun!

Bron: http://www.interieurdesigner.be/

Woningen vergelijken