fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

Scoor met de Mobiscore!

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 20 juni 2019
| 0

Een aantal dagen lanceerde de Vlaamse Overheid de Mobiscore. Wat is deze score juist en hoe wordt die berekend? Lees hieronder verder!

Wat is de Mobiscore?

De Mobiscore is een score die de mobiliteit in kaart brengt rond een bepaalde woonplaats. Hoe gemakkelijk geraak je te voet of met de fiets naar scholen, winkels, openbaar vervoer en andere voorzieningen vanuit je adres?

De Mobiscore wordt uitgedrukt met een score op 10 en geeft je feedback over de bereikbaarheid van de verschillende voorzieningen. Je kan de score ook (beperkt) personaliseren dankzij extra parameters.
Zo zie je in het voorbeeldje hieronder hoe goed Kept’n Vastgoed gelegen is :).

Mobiscore Kept’n Vastgoed Blankenberge, Zeedijk 214

Waarom Mobiscore?

De Vlaamse Overheid wil mensen graag bewust doen kiezen voor woningen die milieuvriendelijk gelegen zijn. Indien je door het kiezen van een woning met een goede score je auto laat staan, verklein je de files, zorg je voor minder luchtvervuiling én denk je bovendien aan je gezondheid.

Onze Vlaamse Regering zoekt nu om de Mobiscore verder te koppelen met bijvoorbeeld de belastingen, zodat je minder belastingen hoeft te betalen indien je kiest voor een woning met een goede score. Dit is echter slechts in conceptfase.

Mobiscore berekenen

Wil je graag de score berekenen van je eigen woning? Ben je op huizenjacht en wil je graag de score kennen van je favoriete woning? Check dan zeker de website van de Vlaamse Overheid en bereken in no time jouw Mobiscore!

En bij Kept’n Vastgoed?

Ook wij vinden mobiliteit belangrijk en werken nu aan de integratie van de berekeningstool op onze website. Je ontdekt het binnenkort onder elk pand te koop of te huur in ons aanbod!

Woningen vergelijken