fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

Kerstboom recycleren

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 4 januari 2019
| Tips
| 0

Is een van jouw goede voornemens dit jaar om je in te zetten voor een duurzaam 2019? Dan kan je alvast beginnen met je kerstboom te recycleren! Als het nog niet te laat is tenminste…

Kerstboom recycleren?

Ja hoor! Vind je het niet erg om elk jaar een nieuwe, net omgehakte boom te kopen, slechts een paar weken in huis te houden en die daarna weg te gooien? Een duurzaam 2019 kan je alvast beginnen met het recycleren van je kerstboom! Plant hem opnieuw in je tuin of gemakkelijker nog, plant hem in een grote pot buiten zodat je hem volgend jaar opnieuw kan gebruiken!

Zo doe je het

  • Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten is groot, dus moet je je boom even opnieuw laten wennen aan de koudere temperaturen buiten. Dat kan door je kerstboom even in de schuur, garage of onder de carport te plaatsen. Vergeet je kerstboom ook zeker niet wat water te geven, 1 à 2x per week totdat je hem plant of verpot.
  • Na min. 1 weekje acclimatisatie, is je kerstboom klaar om in je tuin te overwinteren. Je kan hem ofwel in een grote bloempot voor buiten verpotten (reken een diameter die dubbel zo groot is als de kluit) ofwel rechtstreeks in de tuin planten. Maak hiervoor ook een gat die dubbel zo groot is van diameter als de kluit, zodat je boom zich goed kan nestelen tot volgende Kerst.
    Indien je je boom rechtstreeks in de grond plant, doe je het best ook op een dag dat het niet vriest!
    In beide gevallen, maak je de kluit even met je vingers los zodat het meer ademruimte heeft in de grond.
    Voorzie eveneens wat zand om het gat samen met aarde terug dicht te maken, eens de boom verpot of geplant is. Het zand zal je wortels iets beter beschermen tegen vrieskou. Met wat blaadjes of takken kan je eveneens de stam van je boom beschermen tegen vrieskou.

Zo, klaar! Het staat niet alleen mooi in de tuin, nu heb je geld gespaard én voor het milieu gezorgd tegelijkertijd. Ka-ching & hop naar een lang en duurzaam 2019! 😉

Woningen vergelijken