fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

Hoeveel kost mijn huis?

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 20 mei 2019
| Tips
| 0

Er komt ooit een moment waarop je je zal afvragen “wat is mijn huis waard?“. Wel, je huis schatten kan je op verschillende manieren doen. Je kan het zelf schatten met onze professionele tips, je kan het vragen aan een erkende schatter (via je bank bijvoorbeeld) of je kan het vragen aan een vastgoedmakelaar.

Wie je best kiest als schatter, hangt voornamelijk af van de reden waarom je graag je huis wil schatten.

Zelf de waarde van je huis schatten

Zelf je huis schatten, kan handig zijn indien je zelf je woning wenst te verkopen bijvoorbeeld. Ook in geval van scheiding/erfenis, komt de vraag naar waarde wellicht aan bod. In afwachting van een erkende schatter, kan je voor jezelf al eens de berekening maken.

Wij schreven hier specifiek een artikeltje over, met 5 handige tips om zelf je huis te schatten. Gemakkelijk en meteen ook wat geld uitgespaard!

Een erkende schatter vragen

Wil je absoluut zekerheid over de waarde van je woning, vraag je best aan een erkende schatter om een schatting te maken. Dit is uiteraard betalend, maar dan ontvang je een uitgebreid rapport. Zo is er achteraf geen discussie mogelijk, zeker in geval van scheiding of erfenis.

Jouw bankier of notaris kan je hier alvast bij helpen. De kans bestaat zelfs dat jouw bankadviseur je zelf een schatting vraagt via een erkende schatter om jouw kredietaanvraag te kunnen goedkeuren.

Schatting woning via vastgoedmakelaar

Een eenvoudige oplossing, is het vragen aan een vastgoedmakelaar om je huis te schatten. Wil je graag weten hoeveel je huis waard is voor verkoop, dan weet een vastgoedmakelaar het beste een correcte prijs te schatten die goed in de markt zal liggen, zodat jij er het maximum voordeel uit haalt.

We raden je hierbij aan om te kiezen voor een vastgoedmakelaar in dezelfde streek als de te schatten woning, omdat hij/zij het beste de prijszetting kent van die streek.

Wil je graag een gratis schatting van je woning door een erkende vastgoedmakelaar? Kept’n Vastgoed is alvast een uitstekende keuze! Indien je nadien kiest om je woning met ons te verkopen, krijg je van ons de schatting CADEAU! Vraag alvast via het formulier hieronder eenvoudig jouw gratis schatting aan.

Gratis schatting woning aanvragen

Vul hier straatnaam + nummer + postcode en gemeente van de te schatten woning in.

Woningen vergelijken