fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

Gemakkelijk verhuizen in 5 stappen

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 15 mei 2019
| Tips
| 0

Verhuizen hoeft zeker geen stressy gebeurtenis te zijn. Hoe beter je je erop voorbereidt, hoe gemakkelijker je verhuis zal verlopen. Met deze verhuischecklist verhuis je gemakkelijk en snel, zonder zorgen!

1. Planning = everything

Als je het ons vraagt, begin je best zo’n 3 maanden op voorhand met het plannen van je verhuis.
Eens je een datum hebt vastgeprikt, denk je best eens na over hoe je zal verhuizen. Contacteer vrienden/familie om te komen helpen of contacteer een verhuisfirma (al dan niet met verhuislift). Eens dit gebeurd is, kan je er zelf aan beginnen op eigen tempo.

2. To keep or not to keep

Of je nu veel gerief hebt of niet, bij een verhuis heb je altijd de indruk dat je ontzettend veel en vooral ook veel te veel mee verhuist… Nummer één op jouw lijst wanneer je een verhuis plant, is dus OPRUIMEN. Verkoop, schenk of gooi weg wat je niet meer zal gebruiken. Dit neemt dan meteen minder plaats in wanneer je straks verhuist!

3. Wie heeft er dozen?

Je kan nooit te vroeg beginnen vragen naar goede verhuisdozen. Begin alvast maar alle dozen te verzamelen die je kan gebruiken om te verhuizen. Je kan uiteraard ook verhuisdozen kopen, maar als je vroeg genoeg aan vrienden/familie/collega’s/winkels vraagt om mee te helpen, heb je al flink wat uitgespaard!

Gooi die reclamefolders en -krantjes ook niet meer weg. Die zullen jouw glazen en borden prima beschermen in jouw verhuisdozen!

4. To the left, to the left…

Nu je genoeg verhuisdozen gespaard hebt, kan je al beginnen met inpakken. Begin alvast met alles wat je sowieso niet meer nodig zal hebben voor je verhuis. Dat speciaal servies bijvoorbeeld, je zomerkleren of winterkleren, kerstversiering of skikledij,… Er is meer dan wat je denkt!

Hier nog enkele tips bij het inpakken:

  • Doe dit ruimte per ruimte. Je hebt dan een beter overzicht waardoor je sneller klaar bent.
  • Plak je dozen nog niet dicht… Wedden dat er dan toch iets is dat je hieruit zal nodig hebben, of dat je nog iets kan toevoegen?
  • Schrijf op je volle verhuisdoos enkel de kamer of ruimte waartoe het behoort. Indien er iets breekbaars in zit; schrijf het er dan ook zeer duidelijk op. De verhuizers zullen je dankbaar zijn dat ze meteen weten waar de dozen moeten komen in je nieuwe woning; zij weten namelijk niet meteen waar jij jouw ‘allerlei documenten enz.’ wil hebben…

5. AdMINIstratie vs. adreswijziging

Dit hoeft je zeker niet af te schrikken… Er zijn slechts een paar partijen die je moet verwittigen van je verhuis, de rest volgt automatisch.

  • Jouw energieleverancier + watermaatschappij: dit kan je al op voorhand in orde brengen. Bij de meeste energieleveranciers kan je eenvoudig online jouw verhuis doorgeven. De klantendiensten kunnen jullie hier uiteraard bijstaan en correct informeren. Je zal in elk geval een energieovernameformulier moeten invullen per verhuis. De kans bestaat dus dat je het 2x moet doen: 1 voor de overname van jouw oude woning door de nieuwe eigenaar/huurder en 1 voor de overname van jouw nieuwe woning van de oude eigenaar/huurder. Hier vul je alle gegevens in van beide partijen + de meterstanden. We raden je daarom aan dit allemaal mee te brengen, indien mogelijk, naar de notaris bij het ondertekenen van de akte. Daar zijn alle partijen aanwezig en kunnen de documenten meteen ondertekend worden. Twee vliegen in één klap!

  • Het stad- of gemeentehuis: opgelet, dit kan pas eens je effectief verhuisd bent. Zij sturen jou dan een wijkagent, die komt vaststellen dat je er effectief woont. Hierna ontvang je per post een uitnodiging om dit aan te passen op je identiteitskaart. OPGELET: dit is een hele belangrijke, dit is jouw officiële verblijfadres. Jouw werkgever en andere belangrijke partijen (overheidsinstanties) zullen hier automatisch van op de hoogte worden gebracht, eventueel na het inlezen van je ID-kaart.

  • Je bank(en): nog een belangrijke! Vergeet niet je bank in te lichten van je verhuis, zodat er geen gevoelige informatie in handen komt van de nieuwe eigenaars/huurders.

  • Alle partijen waar je geabonneerd bent: denk hier bijvoorbeeld aan de krant, je magazines, bepaalde winkels voor reclamefolders,…

Spreek desnoods af met de nieuwe eigenaars of huurders van je oude woning om je op de hoogte te houden indien er toch post voor jou op je oud adres zou toegekomen zijn. Jij kan ook hetzelfde doen, mocht je post ontvangen van de vorige eigenaars/huurders van je nieuwe woning.

No stress, geniet ervan en fijn verhuis!

Woningen vergelijken