fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

Een opschortende voorwaarde, wat is dat?

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 19 januari 2019
| 0

Aan een compromis kan er een opschortende voorwaarde toegevoegd worden. Deze opschortende voorwaarde is een voorwaarde die letterlijk het compromis kan opschorten indien aan deze voorwaarde wordt voldaan. Dit kan bijvoorbeeld het verkrijgen van een hypothecaire lening zijn, of het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning,…

Voorbeeld: An en Pieter willen graag een huis kopen, maar hebben nog geen goedkeuring ontvangen van de bank betreffende hun hypothecaire lening. An en Pieter vinden hun droomhuis en worden uitgenodigd om het compromis te tekenen. Omdat ze nog niet weten of hun bank hen de hypothecaire lening toekent, kunnen ze dus een compromis tekenen met de opschortende voorwaarde van het verkrijgen van een lening. Na het tekenen van deze compromis met opschortende voorwaarde, hebben An en Pieter 2 scenario’s:

  • Ze krijgen het goede nieuws van de bank; hun hypothecaire lening is aanvaard! Ze zijn dus klaar voor de volgende stap en kunnen hun droomhuis kopen.
  • Ze krijgen helaas geen hypothecaire lening bij de bank en kunnen dus hun droomhuis niet kopen… De aankoop gaat dus niet door, het compromis is opgeschort.

Let op: aan een opschortende voorwaarde moet ook telkens een termijn toegekend worden. Denk dus goed na welke opschortende voorwaarde en welk termijn je in de compromis wenst op te nemen!

De informatie in dit artikel mag niet beschouwd worden als specifiek juridisch advies. Deze informatie is algemeen en heeft niet de intentie volledig te zijn, zodat het niet van toepassing kan zijn  op individuele, concrete situaties.

Woningen vergelijken