fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Geavanceerd zoeken
wij vonden 0 resultaten
Jouw zoekresultaten

Agendapunten toevoegen tijdens de algemene vergadering, mag dat?

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 20 augustus 2019
| 0

Mogen agendapunten toegevoegd worden tijdens de algemene vergadering?

Een zeer interessante vraag wanneer je mede-eigenaar bent van een appartement in een VME (Vereniging van Mede Eigenaars). Als mede-eigenaar word je door jouw syndicus één maal per jaar uitgenodigd voor een algemene vergadering. Mag je eigenlijk tijdens dergelijke vergadering agendapunten toevoegen? Wij leggen het jou uit!

Geen rechtsgeldige beslissing

Tijdens een algemene vergadering kan men, wettelijk gezien, enkel een geldige beslissing nemen als het als punt in het agenda is opgenomen. Ook al zijn de aanwezige mede-eigenaars akkoord over het extra agendapunt, kan er niet rechtsgeldig beslist worden.

Tenzij

Op deze regel geldt er één uitzondering: indien op deze vergadering alle mede-eigenaars aanwezig zijn. Enkel indien alle mede-eigenaars aanwezig zijn op een algemene vergadering, kan beslist worden om een agendapunt toe te voegen aan de vergadering. Let wel, het gaat hier effectief over mede-eigenaars en niet over geldige vertegenwoordigers ervan. Deze personen kregen een volmacht voor de mede-eigenaar voor de gekende agendapunten, dus niet om te stemmen over extra punten aan het agenda.

Heb jij nog vragen over wat wel of niet mag tijdens een algemene vergadering? Wij helpen je graag verder!

Bron: www.cibweb.be – 17/09/2018

Woningen vergelijken