fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

5 tips voor een deluxe kleine badkamer

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 23 mei 2019
| 0

Je brengt er misschien niet zo ontzettend veel tijd door op een dag, maar het is een onmisbare ruimte van je appartement of huis. Treur niet als je budget of de grootte van je woning het niet toelaat om je badkamer te vergroten. Met deze 5 super tips & tricks geniet jij van een kleine maar praktische, deluxe badkamer voor een mini prijs!

1. Speel met kleur

Meestal word je pas écht wakker na een goede douche. In de badkamer dus. Kies voor vrolijke kleuren maar hou één iets in het achterhoofd: kleine ruimtes ogen veel ruimer in lichte kleuren. Is jouw lievelingskleur een donkere kleur? Hou het dan voor de keuze van jouw kasten of accessoires!

Goede & voldoende verlichting kiezen is hierbij ook van groot belang. Let op met té fel licht in de buurt van spiegels, tenzij je het echt nodig hebt om wakker te worden :).

2. Lang & smal

Een landelijke stijl is heel erg leuk maar vermijd lompe, zware of grote meubels in je kleine badkamer. Kies eerder voor hangende badkamermeubels in de smalste kastdiepte en voor hoge kolomkasten. Hoe meer bergruimte, hoe beter!

3. Gordijn of wand?

Heb je geen inloopdouche? Kies dan eerder voor een vast of plooibaar douchewand i.p.v. een douchegordijn. Ben je écht geen fan van een douchewand, opteer dan voor een douchegordijn waar je ook door kunt kijken, eentje met een transparante strook bijvoorbeeld. Dat geeft jou meteen een veel minder benauwd gevoel en laat meer licht binnen.

4. Opgeruimd staat netjes

Een kleine ruimte wordt snel chaotisch als je alles laat rondslingeren. Je hebt dan ook heel wat kleine spullen in een badkamer, denk maar aan je tandenborstel, tandpasta, kam of borstel, haarspelden, make-up of scheergerief. En dan spreken we nog niet over shampoos, zepen, lotions en parfums…

Denk hier vooral praktisch na. Wat heb je echt elke dag nodig? Zorg er dan voor dat deze spullen gemakkelijk en binnen handbereik opgeborgen zijn. Een spiegelkast of mandjes om op te hangen zijn hier ideaal voor!
Je reserve zepen, shampoos of tubes tandpasta kunnen gerust in een andere kast of desnoods in de hoogte opgeborgen worden.

5. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Naast lichte kleuren en veel licht, zorgen ook spiegels voor een groter ruimtegevoel in kleine ruimtes. In de badkamer heb je er sowieso eentje nodig, dus kies meteen een groot en leuk exemplaar.

Word je ook gelukkig van plantjes, leuke foto’s, geurstokken of toffe quotes? Versier je jouw kleine badkamer ermee en ga vanaf nu super happy jouw dag tegemoet!

Bronnen: www.ikea.be, www.manners.nl, www.deco.fr, www.sellfie.be

Woningen vergelijken