fbpx
+32 50 415 333
Geef ons een belletje
Zeedijk 214 bus 4, 8370 Blankenberge
Of kom even langs
9.00-17.00 / ma-zat
Wij staan tot jouw dienst!
Jouw zoekresultaten

3 tips voor een goedkope keuken makeover

Aangemaakt door Kept'n Vastgoed op 23 mei 2019
| 0

Je keuken is zonder twijfel een van de belangrijkste ruimtes in huis. Heb je een oude(re) keuken en ben je niet meer tevreden? Een nieuwe keuken heeft een mooi prijskaartje dat misschien nu niet in je budget past. Met deze 3 tips geef je je oude keuken een goedkope keuken make-over!

1. Geef je keukenkasten een nieuwe look

Een oude houten keuken kan je eenvoudig met een likje verf een leuke nieuwe look geven. Het vraagt wat tijd om eerst alle panelen, kastdeuren en lades eraf te halen, alles op te schuren en daarna te schilderen, maar het resultaat is het zeker waard!

Heb je echter gelamineerde keukenkasten, kan je niet zomaar om het even welke verf gebruiken. Verf op waterbasis zal namelijk niet hechten, dus is het belangrijk dat je goed oplet bij je keuze.
Eenvoudig en snel een kleurtje aanbrengen kan met verf in spray bijvoorbeeld. We raden het niet aan als je grote oppervlaktes moet verven, omwille van de nevel + de prijs van dergelijke sprays.
Speciale lakverf is ook te verkrijgen en geven naar onze mening het beste resultaat. Bereid jouw kastdeuren goed voor en gebruik alleen gepaste kwasten en borstels!
Vraag zeker advies bij jouw verfwinkel of hobbywinkel!

Ben je geen fan van schilderen of zie je het absoluut niet zitten? Dan is een goedkoop alternatief om ze met zelfklevende folie een make-over te geven! Er bestaan in doe-het-zelf zaken heel wat kleuren, modellen en patronen. Ze zijn niet duur én zeer onderhoudsvriendelijk achteraf. Je moet alleen een beetje handig zijn om het mooi, recht en zonder bellen aan te brengen :-). Eik, marmer, effen kleur, welke look kies jij?

P.S.: wil je écht een super cool én handig detail toevoegen aan je keuken? Kies dan voor een bordverf of magneetverf op een van de zijkanten van je kasten. Dan heb je meteen een bord voor je boodschappenlijstjes of to-do’s!

©  Pinterest & ikea.be

2. Bye bye vlekken & spatjes

Een spatwand in de keuken is super praktisch, zeker om al die vlekjes en spatten tijdens het koken/bakken achteraf gemakkelijker op te kuisen. Heb je geen spatwand of ben je die lelijke tegels van nu o zo beu? Een likje verf, (zelfklevende) tegels of tegelfolie kunnen jouw keuken een volledig nieuwe look geven!

Er bestaan ook kant en klare spatwanden in de meeste doe-het-zelf zaken, maar dan moet je geluk hebben dat het formaat goed uitkomt.

Wil je een écht onderhoudsvriendelijk spatwand, raden we jou aan om niet te kiezen voor inox of plexiglas. Proper krijg je ze wel, maar zonder strepen of krasjes op termijn is het moeilijk…

©  Eenigwonen.nl

3. Accessorize

Nieuwe handgrepen, subtiele trendy details, nieuwe inrichtingen in je kasten of lades, een magneetstrip voor je messen, keukenkruiden,… Mogelijkheden genoeg om jouw keuken dé make-over de tegen die het verdient!

Bronnen: www.sellfie.be, www.interieurdesigner.be, www.pinterest.be, www.ikea.be en eenigwonen.nl

Woningen vergelijken